Ontspan!
 

Rugklachten massage Rugproblemen zijn de meest voorkomende klachten in de Westerse beschaving. Ongeveer 80% van de Nederlanders (volwassenen) ervaart (regelmatig) zeurende en stekende rugklachten in zijn leven.

Bij het merendeel van de rugklachten is er geen specifieke lichaamsoorzaak aantoonbaar; dit worden aspecifieke rugklachten genoemd. Het is niet alleen een sociaal-medisch probleem maar ook een financieel probleem vanwege het grote ziekteverzuim.

De meerderheid van de rugklachten hebben te maken met stress, slechte houding, ongelukken of verzwakte buik- en rugspieren. Als je lichaam pijn ervaart in de heup of onderrug dan compenseert ons lichaam automatisch de zwakte in dat gebied door er last vanaf te nemen en het over te brengen op een ander deel van je lichaam. Dit geeft extra druk  en verergert vaak het probleem.

Specifieke oorzaken veroorzaken ongeveer 5% tot 10% van de rugklachten, de overige 90% tot 95% zijn aspecifieke rugklachten. Als ik een specifieke oorzaak herken zal ik je ook doorverwijzen naar een specialist. 

Specifieke klachten waarbij ik je niet mag masseren zijn:

  • Hernia van de tussenwervelschijf.
  • Vernauwing van het wervelkanaal met neurologische uitval
  • Tumoren en ontstekingen van de wervels
  • wervelfracturen
  • ziekte van Bechterew 
  • afgesleten wervels.

Afhankelijk van de ernst van de rugpijn kan het nodig zijn om diverse massagebehandelingen te ondergaan voordat je duurzame verlichting van je rugpijn ervaart. We kunnen de juiste frequentie van de behandeling samenstellen afgestemd op je gesteldheid.

Voordat ik begin met de massage zal er een kleine intake plaatsvinden.

 
E-mailen
Bellen
Instagram