Ontspan!
 

Nieuwtjes!

Hier vind je de afgelopen acties

MOEDERDAG ACTIE!!

Een massage + een extra cadeautje!
Wil je je moeder eens echt verrassen?

Geef eens een origineel moederdagcadeau, laat haar (en eventueel jezelf) heerlijk ontspannen met een massage aan huis!

PLUS een extra cadeautje!

Let op: Er is beperkte beschikbaarheid, dus wees er snel bij!

Een Moederdag verwenarrangement is een weldadige beleving. Voor je moeder, of de (aanstaande) moeder van je kinderen.
Speciaal voor Moederdag heb ik verschillende arrangementen samengesteld.

Mama's massage van 45 min: €40,- (alleen Heeze, Leende en Sterksel)
Een ontspannende massage van hoofd, nek, schouders, rug en armen.

Mama's massage van 60 min: €50,-
Een ontspannende massage van de gehele achterzijde.

Mama + 1 duomassage van ieder 45 min: €75,-
Geniet beiden van een ontspannende massage van hoofd, nek, schouders, rug en armen.

Mama + 1 duomassage totaal ieder 60 min: €95,-
Geeft jullie beiden alle aandacht van top tot teen.
Allebei een ontspannende massage van de gehele achterzijde.

Gebruik bij de boeking de kortingscode: MAMA2018

Deze actie is geldig van 30 april t/m 13 mei en is uitgesloten van andere acties. (Bon mag uiteraard ook na deze datum ingewisseld worden)
Tevens krijg je gewoon een stempel op je stempelkaart.

Hygge je huis: 11 tips

De Denen tillen gezelligheid naar een nieuw niveau en hebben daar een specifieke term voor: “Hygge”. Een vorm van Scandinavische gezelligheid die de laatste maanden snel de lifestylepagina’s overneemt.

De Denen staan net zoals de andere Scandinavische landen elk jaar opnieuw bovenaan in het lijstje met gelukkigste mensen. Ondanks hun barre winters en kille weersomstandigheden die zich ook naar de andere seizoenen uitbreiden, blijven ze optimistisme en kalm geluk uitstralen. Hoe komt dat? Veel mensen zeggen dat het door “Hygge” komt.

Hygge is daarom meer dan een interieurtrend. Het is een levensstijl die bij de Scandinavische bevolking (en vooral in Denemarken) ingebakken is.

Wat is het precies?

Wat Hygge precies is, is moeilijk te definiëren. Het is meer een gemoedstoestand dan een fysieke stijl of specifiek object. Maar interieur of design kan ertoe bijdragen. Hygge is de gezelligheid waarmee je je omringt. Van het perfecte warme bad waar je jezelf in laat glijden, de geurkaars die je ’s morgens aansteekt waarna je je dampende koffie ingiet en je krant openslaat, tot zelfs met vrienden om de openhaard zitten met een tas thee. 

Hygge wordt door de Denen bijna aanzien als kunstvorm. De kunst om in een mum van tijd een intieme sfeer te scheppen. Hygge kan alleen beleefd worden, zowel als in groep. Het is een gelukzalige sfeer die kalmeert, verwarmt, liefdevol aanvoelt en die je tevreden en gerust stelt. Een soort intieme geluk en gezellige vreugde.

Het hele Hygge-idee leert mensen om de kleine dingen in het leven te appreciëren en is aan een opmars bezig in de rest van de wereld. Een tendens die inspeelt op de ‘slow living’-trend. Een mindset die aan populariteit blijft winnen in de steeds snellere digitale wereld.

Hoe maak jij je huis ‘Hygge’?

1. Kaarsen

Investeer in kaarsen. Theelichtjes die je in leuke kaarsenhouders kwijt kan, geurkaarsen, kaarsen in verschillende vormen en kleuren… De warme gloed en de zacht flikkerende vlam zijn een basiselement en goed voor een instant Hygge-gevoel.

2. Textuur

Wie aan gezelligheid denkt, denkt aan kussens, dekens, tapijten en zetels/bedden. Liefst zo zacht mogelijk. Ga voor verschillende texturen en stoffen. Gebreide dekens, zijden kussens, dekentjes uit nepbont, wollen tapijten… Ga voor verschillende stijlen en puur comfort, mix en match.

3. Apprecieer de kleine dingen in het leven

Je hoeft geen grote inspanningen te doen of grote investeringen om je interieur in de Hygge-sfeer te krijgen. Het genieten van een bepaald moment in je dag, kan al voldoende zijn. Jezelf trakteren op je favoriete speciale koffie, badzout of je favoriete badolie in het warme water doen, zelfs het inrichten van je huis zelf kan een Hygge-moment zijn. Geniet bewust van de momenten die je goed doen voelen.

4. Kies je comfortkleding

Je werkkleren omruilen voor je comfortoutfit is het perfecte ritueel om de werkdag van je af te schudden en je volledig te kunnen concentreren op ontspanning. Sommige mensen duiken meteen hun pyjama in, anderen kiezen voor comfortabele sportkleding, andere voor een harembroek en topje, nog anderen voor een oversized trui en warme sokken. Iedereen heeft zijn of haar eigen ontspanningskleding.

5. Betrek je vrienden

Hygge verleent zich perfect om gedeeld/gecreëerd te worden met vrienden. Het is even goed een sociale gemoedstoestand. De barre Scandinavische winters worden een heel stuk vrolijker en warmer als ze in groep worden doorgebracht. Samen koken met je vrienden, een gezelschapsspellenavond met je familie, gezellig een appelthee drinken met je buren. 

Hygge beperkt zich trouwens niet enkel tot de binnenkant van je huis. Een winterwandeling met je beste vrienden kan ook een hygge-effect hebben. Niet helemaal zeker hoe je iemand hiervoor uitnodigt… “Laten we samen even hygge”, klinkt misschien niet echt. “Zin in een wandeling” of koffie, is misschien vager, maar wel effectief.

6. Samen

Nodig je vrienden en familie niet gewoon uit. Zet samen de tafel. Kook samen. Deel het eten dat overblijft uit. Bak taart of koekjes en trakteer. Decoreer samen de kerstboom of versier samen het huis als het iemand zijn verjaardag is.

7. Blijf hangen

We zijn steeds vaker te praktisch ingesteld. Een vrij moment? Stofzuigen! Kuisen! Wassen! Gedaan met eten, dan ruimen we op en doen we de afwas. Laat de afwas staan en spendeer nog wat quality time met je vrienden en familie. 

Zijn ze al weg? Geniet zelf nog even na van je gezellige avond, laat de druk even vallen en blaas wat stoom af. Ook op restaurant. Gedaan met eten? Bestel nog een koffie en klets nog wat na in plaats van meteen de rekening te vragen en je jas al aan te doen.

8. Start een nieuwe hobby (of een oude)

Hoe gezellig het kijken van kerstfilms of romcoms ook is. Laat de tv even voor wat het is en verken andere mogelijkheden. Neem de tijd om een boek te lezen, een wandeling te doen of te kaarten met vrienden. Misschien kan je een talent verder uitbouwen en ontwikkelen. Knutselen, breien, schrijven en ander hobby’s kunnen daarbij nog eens therapeutisch werken.

9. Haast je niet

Ontspannen we eigenlijk nog? Voor we één ding gedaan hebben, denken we al aan het volgende. Om je volledig aan hygge over te geven, moet je jezelf ontspannen. Een beetje vertragen. Apprecieer elk moment. Anders kan je niet genieten.

10. Overdrijf niet

Hygge gaat niet om extravagantie of luxe. Het gaat om de luxe vinden in elk moment. Het gaat niet om perfectie, maar om genieten. Het gaat niet om een “wow”-moment, maar om elk moment. Het gaat om warmte en gezelligheid. Je hoeft niets te forceren, integendeel, ga voor een natuurlijke basis. Nonchalance en rust. Ongeforceerde kwaliteit/-tijd.

11. Geniet van je omgeving

Elke kamer in je huis is je tempel, net zoals je lichaam en de natuur trouwens. Dat is hygge. Maar je woning is het makkelijkst in te richten natuurlijk. Elke kamer is jouw persoonlijke heiligdom, een toevluchtsoord. Je interieur kan dit effect versterken. Kies daarom voor meubelstukken en interieuritems die je gelukkig maken. 

Omring je met spullen die een lach op je gezicht brengen. Het is niet fout om materialistisch ingesteld te zijn, maar waardeer de dingen die je hebt. Zorg ervoor dat je jezelf terugvindt in je interieur. Jouw stijl, jouw persoonlijkheid. Zo kan je van de stress buiten je huis ontsnappen in je veilige thuis.

Bron: http://www.hebbes.be/artikel/hygge-je-huis-11-tips


15 tips om 120 jaar oud te worden

Wil jij 120 jaar worden? Natuurlijk, zul je waarschijnlijk zeggen, maar dan wel in goede gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Ok, 120 jaar is misschien een beetje overdreven, maar de tips in dit artikel dragen wel degelijk bij aan een langer leven. Niet alleen in kwantiteit, dus in jaren, maar vooral ook in kwaliteit. Allemaal relatief kleine dingetjes die je jezelf aan kunt leren, zodat je ongemerkt werkt aan een lang en gezond leven. 


1) Rustig eten

Rustig eten is een hele gemakkelijke tip. Tenminste, als je er van wilt genieten. Het eten smaakt niet alleen beter als je goed kauwt, je voegt er tijdens het kauwen ook nog eens speciale enzymen aan toe zodat je spijsvertering de voedingsstoffen er efficiënter uit kan halen. Door een optimaal werkende spijsvertering wordt het maximum aan voedingsstoffen uit je eten gehaald. Het is immers zonde om niet opgenomen voedingsstoffen gewoon weer in het toilet door te spoelen.


2) Iedere dag fruit eten

Dit is een tip die iedereen eigenlijk wel weet: Iedere dag 2 stuks fruit eten. Fruit is een hele belangrijke bron van vezels, vitaminen en mineralen. Al deze stoffen heb je nodig om je lichaam goed te kunnen laten functioneren. En wat dacht je van alle krachtige antioxidanten in het fruit. Antioxidanten zijn belangrijk om de vrije radicalen in je lichaam onschadelijk te kunnen maken. De aanwezigheid van te veel vrije radicalen in je lichaam kan voor allerlei aandoeningen en ongemakken zorgen, en uiteindelijk ook kanker.


3) Méér actie tussen de lakens

Een bevredigend seksleven is erg belangrijk. Niet alleen is het leuk en lekker, maar het heeft een grote invloed op je geest en op je lichaam. Tijdens en na de seks worden er kleine stofjes in je hersenen aangemaakt, dopamine en endorfine. Deze twee stofjes zorgen voor een gelukzalig gevoel wat nog lang duurt. Regelmatig seks zorgt er voor dat je zekerder van jezelf bent, omdat je je gelukkiger voelt. Daarnaast verbrand je ook nog eens calorieën. Mooie combinatie toch?


4) Regelmatig vis eten

Vette vis zou minimaal één keer per week op het menu moeten staan. Niet alleen heeft je lichaam de onverzadigde vetten nodig om goed te kunnen functioneren, maar het is vooral een hele rijke bron van omega-3 vetzuren: Hele krachtige antioxidanten die de eerder genoemde vrije radicalen onschadelijk kunnen maken. Daarnaast is vis ook nog eens heel lekker, en het hoeft niet eens duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op de wekelijkse markt of let meer op de aanbiedingen en bewaar dit in de vriezer.

Vermijd in ieder geval de bewerkte visproducten zoals vissticks en andere kant en klare zooi. Hier zit vaak alleen maar een relatief klein percentage afval stukjes in, en er worden natuurlijk heel veel hulpstoffen toegevoegd die niets meer met de vis zelf te maken hebben, en dus volledig overbodig zijn.


5) Lachen is gezond

Dit is een veelgehoorde uitdrukking. Maar het is inderdaad waar! Als je veel lacht, sta je positiever in het leven. Dit heeft weer als gevolg dat je beter bestand bent tegen stress. Daarnaast worden en tijdens de momenten van het lachen de eerder genoemde ‘geluk stofjes’ in je hersenen aangemaakt. Dit heeft een kalmerende werking en draagt bij aan een sterker immuunsysteem.


6) Beweeg regelmatig

Dit is natuurlijk een inkopper. We weten allemaal dat we meer moeten bewegen. Helaas brengen wij de dag meer en meer zittend door, wat funest is voor je lichaam en voor je geest. Bewegen is niet alleen om je gewicht op een gezond peil te houden, maar ook voor bijvoorbeeld sterkere hart- en bloedvaten, een bloeddruk en cholesterol die beter in balans is, en natuurlijk om lekker buiten te zijn.

Buiten zijn houdt ook in dat in je lichaam de broodnodige vitamine D wordt aangemaakt. In principe hoef je beslist geen topsporter te worden. Met iedere dag minimaal een half uur tot een uur stevig wandelen heb je al heel wat gewonnen. Denk er ook eens aan om wat vaker de trap te nemen, of een halte eerder uitstappen zodat je het laatste stuk naar je werk lopend doet. Allemaal kleine dingetjes, maar wel een grote bijdrage aan je gezondheid!


7) Of nog beter: sporten

Het is natuurlijk nog beter om gewoon te sporten. Of je nu gaat joggen, tennissen of voetballen: Dat maakt niet uit. Vooral duursporten zijn heel efficiënt om niet alleen overtollige kilootjes kwijt te raken, maar ook om je geest ‘leeg’ te maken. Sporten werkt heel goed als ontspannend moment, waardoor je daarna weer beter tegen de dagelijkse stress bestand bent.


8) Neem regelmatig een koude douche

Het is heerlijk om onder een lekkere warme douche te stappen. Heb je wel eens geprobeerd om koud te douchen? Nee, natuurlijk hoef je niet direct onder een koude douche te stappen, maar beetje bij beetje de kraan wat kouder zetten is heel goed voor je lijf. Je zult merken dat je na verloop van tijd steeds meer gewend raakt hieraan. Koud afdouchen is een hele goede stimulans voor je bloedsomloop. Daarnaast heeft het een positief effect op je huid. Gewoon proberen!


9) Stoppen met roken

Deze voelde je natuurlijk al aankomen. Ik denk zelf dat je hiermee al heel veel kunt winnen. De reden hiervoor mag duidelijk zijn. Roken is wereldwijd oorzaak nummer één voor aandoeningen zoals longkanker en hart- en vaatziekten. Natuurlijk is stoppen niet gemakkelijk, maar het is de moeite van het (weer) proberen zeker waard. Je wint er een fors aantal jaren mee!


10) Beperk alcoholgebruik

We weten allemaal dat té veel alcohol drinken slecht is voor je lijf. Dagelijks meerdere glazen alcohol drinken, maakt niet uit wat, is een regelrechte aanslag op je lichaam, met name je lever. Hier wil ik wel even een uitzondering op maken: Een paar keer per week een glaasje rode wijn is een goed idee. In rode wijn zitten veel antioxidanten die onder andere een versnelde veroudering van je lijf tegenhoudt.

Maar let er wel op dat het bij één glaasje blijft. Zodra je steeds meerdere glazen drinkt, zal het effect averechts zijn.


11) Investeer in je sociale leven

Uit verschillende onderzoeken is duidelijk gebleken dat een rijk sociaal leven bijdraagt aan je gezondheid. Niet alleen voel je je gelukkiger, maar ben je ook beter bestand tegen allerlei kleine aandoeningen. Door je gelukkige gevoel maakt je lichaam onder andere dopamine aan, wat versterkend werkt voor je immuunsysteem.

Daarnaast is het leven zoveel leuker met échte vrienden. Nee, niet die 825 vrienden op Facebook, maar échte vrienden. Vrienden waarmee je face-to-face kunt praten en een échte relatie hebt.


12) Iedere dag een stevig ontbijt

Uit een ander onderzoek is ooit gebleken dat mensen die iedere ochtend braaf hun ontbijtje nemen, langer leven. Dat is natuurlijk ook geen verrassing, want een ontbijt is het signaal aan je lichaam om wakker te worden. Daarnaast voorkomt een stevig ontbijt dat je om een uur of tien trek begint te krijgen en met behulp van de snoepautomaat je honger gaat stillen. Daarnaast is het verstandig om je eetmomenten zoveel mogelijk over de dag te verspreiden. Liever 6 of 7 kleinere eetmomenten dan alléén maar lunch en avondeten. Je lichaam heeft dan te veel in één keer te verwerken, wat niet goed is voor je bloedsuikerspiegel en je insulineniveau.


13) Voldoende slapen

Om goed te kunnen functioneren, heb je voldoende slaap nodig. Gemiddeld genomen moet je toch tussen de 7 en de 9 uren per nacht slapen. Dit is een gemiddelde, want ieder mens heeft zijn of haar eigen slaapbehoefte. Jij kent je lijf zelf het beste om te weten hoeveel slaap jij nodig hebt. Te weinig slaap resulteert onmiddellijk in een suf en moe gevoel gedurende de volgende dag, wat effect heeft op je werk en dus stress oplevert. Slapen is ook belangrijk om al je ervaringen van de vorige dag te verwerken. Het is een manier om je hoofd even leeg te maken, om ruimte te maken voor de volgende dag. Ook ben je de volgende morgen beter in staat om beslissingen te overzien en knopen door te hakken. Dit kan alleen maar met een uitgerust en helder hoofd.


14) Water drinken!

Ik weet het, je hoort deze kreet heel regelmatig van mij. Maar het is ook zo vreselijk belangrijk om iedere dag weer voldoende water te drinken. Niet alleen als het zonnetje vrolijk schijnt, maar ook in de rest van het jaar. Het is wel zo dat je juist méér moet drinken als het warm weer is. Dit is ook logisch, want met zweten verlies je heel veel vocht. Zodra je te weinig water drinkt, zullen bepaalde lichaamsfuncties minder efficiënt gaan draaien. Je krijgt last van uitdrogingsverschijnselen waarvan hoofdpijn er eentje van is. Maar ook je hersenen kunnen zonder water niet optimaal functioneren. Dus drinkt regelmatig water, want op het moment dat je een droge mond krijgt, en dus dorst hebt, dan ben je eigenlijk al te laat.


15) Gevarieerd voedingspatroon 

Ook dit is een inkopper, maar ik wil het nog wel even vermelden: De basis van alles is gezonde en gevarieerde voeding, iedere dag weer. 

Bron: optimalegezondheid

Massage als remedie voor depressie.

Massage kan een goede remedie tegen depressie zijn, zo blijkt uit steeds meer onderzoeken. Een goede massage blijkt angst én depressie te kunnen verminderen. Het hangt er wel vanaf hoe de massage wordt gegeven en of de relatie met de therapeut goed is, zo concludeerden Amerikaanse wetenschappers (Moyer, Rounds & Hannum, 2008).

Depressie

Steeds meer mensen krijgen in hun leven te maken met een depressie. Depressie kan een grote invloed hebben op het dagelijks leven van een patiënt, doordat het zorgt voor lusteloosheid en allerlei lichamelijke klachten. De oorzaak van depressie is niet bekend. Er lijkt een erfelijke basis voor te zijn, maar ook omgevingsfactoren spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van depressie. Zo zijn traumatische en emotionele ervaringen uit het verleden grote risicofactoren voor het ontstaan van depressie.
Behandelingen voor depressie zijn er wel, maar het effect hiervan is per patiënt verschillend. Zo hebben sommige patiënten baat bij antidepressiva, terwijl bij anderen gesprekken in de vorm van psychotherapie goed lijken te helpen.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen op zoek gaan naar alternatieve therapieën tegen depressie. Eén van die alternatieven is massagetherapie.

Massage als alternatieve therapie

Massage tegen depressie werd lange tijd gezien als een alternatieve therapie, waar je weinig aandacht aan moest schenken en niet te veel vertrouwen in moest hebben. Hoewel al jarenlang veel mensen erbij zweren, bleef de massage als remedie tegen angst en depressie lange tijd in een hoekje weggeduwd worden. De gangbare therapie tegen angst en depressie is steeds psychotherapie geweest. Daarbij draait het vooral om het praten over de problemen. Onderzoek toonde al aan dat deze vorm van therapie vooral effectief is als er een goede therapeutische relatie is tussen therapeut en cliënt.

Stille massage en een goede band

In een onderzoek naar het effect van massage op depressie, verdeelden deze onderzoekers dertig proefpersonen random over twee groepen. Alle proefpersonen kregen gedurende een periode van vijf weken wekelijks een massage van een uur. De proefpersonen hadden alle sessies dezelfde therapeut. Bij de ene groep praatte de therapeut met de cliënt, bij de andere groep hield de therapeut zich zoveel mogelijk stil. De psychologische klachten werden van te voren, direct na de behandeling en in de maand daarna gemeten met behulp van standaardvragenlijsten.
Uit het onderzoek bleek dat een massage zonder spreken, waarbij er wel een goede therapeut-patiënt relatie is, een sterke en relatief duurzame afname van angst en depressie veroorzaakt. Die goede relatie tussen therapeut en patiënt is ook bij psychotherapeutische gesprekken belangrijk. Bijzonder is dat bij de massage een gesprek het effect juist kan verminderen.

Massage helpt herstellen van stress

Waarom massage helpt tegen depressie en angst is niet aangetoond. Er zijn echter wel allerlei theorieën over. Zo is bekend dat massage het parasympatisch gedeelte van het autonoom zenuwstelsel kan beïnvloeden: het deel dat het lichaam helpt om te herstellen en tot rust te komen. Juist als dit deel van het zenuwstelsel actief is, worden de effecten van stress en spanning in het lichaam hersteld. Depressie kan ontstaan als er teveel spanning en stress is, terwijl het lichaam niet voldoende tot rust komt. Door, met behulp van massage, dit parasympatische deel van het zenuwstelsel te stimuleren en zo het lichaam te helpen te herstellen van stresssymptomen, kan massage een goede remedie tegen depressie zijn.

Knuffelhormoon

Een andere reden waarom massage zou kunnen helpen tegen stress, is dat aanraking zorgt voor het aanmaken van het knuffelhormoon oxytocine. Dit hormoon zorgt voor een gevoel van geborgenheid en geeft rust. Ook die gevoelens helpen om je gelukkig te voelen en de effecten van stress op het lichaam te verminderen. Dit zou kunnen verklaren waarom een goede band tussen de therapeut en de patiënt zo belangrijk is. Oxytocine wordt namelijk alleen aangemaakt als de aanraking als liefdevol en vertrouwd wordt ervaren.

Fysieke klachten

Massage heeft ook effect op de fysieke gevolgen van angst, stress en depressie. Het lichaam bouwt vaak spanning op. Massage kan de spieren helpen te ontspannen, helpt de ademhaling dieper te maken, waardoor meer afvalstoffen uit het lichaam verwijderd kunnen worden en de aanvoer van voedingsstoffen wordt verhoogd. Massage verbeterd bovendien de bloedsomloop, waardoor de celstofwisseling verbetert. Zo zorgt massage niet alleen voor meer rust en een geluksgevoel, maar kan het ook daadwerkelijk de lichamelijke gesteldheid van een patiënt met depressie verbeteren. Het lost het probleem misschien niet direct helemaal op, maar kan een patiënt tijdelijk zich beter laten voelen, waardoor die meer energie heeft om aan zichzelf te werken en de problemen onder ogen te zien.

Moyer, C. A., Rounds, J., & Hannum, J. (2008, May). The Non-Talking Cure: Massage Therapy’s Psychotherapeutic Effects are Associated with Therapeutic Bond.
Bron: Sonnevelt Opleidingen


 

Geld terug actie!! 

Deze week geldig van 21 mei t/m 28 mei 2017.
De winnaar krijgt persoonlijk bericht op maandag 29 mei 2017!

De daadwerkelijke afspraak mag ook buiten deze periode plaatsvinden. 

Diegene die gebruik willen maken van een cadeaubon zijn uitgesloten van deze actie.

MOEDERDAG ACTIE!! Een massage + klein kado'tje!

Wil je je moeder eens echt verrassen?

Geef eens een origineel moederdagcadeau, laat haar (en eventueel jezelf) heerlijk ontspannen met een massage aan huis!

PLUS een klein kado'tje!

Let op: Er is beperkte beschikbaarheid, dus wees er snel bij!

Een Moederdag verwenarrangement is een weldadige beleving. Voor je moeder, of de (aanstaande) moeder van je kinderen.
Speciaal voor Moederdag heb ik verschillende arrangementen samengesteld.

Mama's massage van 45 min: €32,50- (alleen Heeze, Leende en Sterksel)
Een ontspannende massage van hoofd, nek, schouders, rug en armen.

Mama's massage van 60 min: €45,-
Een ontspannende massage van de gehele achterzijde.

Mama + 1 massage van ieder 45 min: €60.-
Geniet beiden van een ontspannende massage van hoofd, nek, schouders, rug en armen.

Mama + 1 massage totaal ieder 60 min: €85,–
Geeft jullie beiden alle aandacht van top tot teen.
Allebei een ontspannende massage van de gehele achterzijde.

Gebruik bij de boeking de kortingscode: MAMA2017

Deze actie is geldig van 6 t/m 20 mei en is uitgesloten van andere acties. Wel krijg je er gewoon een stempel bij op je stempelkaart.

 Weten jullie dit al?

 • De prijs is All-in! Reiskosten inbegrepen*
 • Maak je voor de 1e keer een afspraak bij mij? Dan krijg je 20% korting!
 • Ik maak gebruik van een spaarkaart! Bij 5 stempels krijg je bij de volgende massage 25% korting
 • Ben je tevreden en jij zorgt voor een nieuwe klant, dan krijg jij 10% korting op je volgende massage.

Stress of pijntjes voorblijven!:

 • 5 massages van 1 uur:     betaal geen €300,- maar €270,-!
 • 10 massages van 1 uur:   betaal geen €600,- maar €500,-!!


PAAS ACTIE!!

Boek nu je massage en krijg 25% korting!
De actie is geldig t/m vrijdag 14 april.

(Aanbieding is niet geldig in combinatie met andere acties en geld niet op reeds geboekte massages)10 redenen waarom massage meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct is

 1. geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren.
 2. stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.
 3. verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.
 4. versterkt het afweersysteem, omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd.
 5. verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap.
 6. vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van weefselhormonen, zoals serotonine en oxytocine.
 7. vermindert pijn door toename van serotonine, waardoor je mogelijk minder pijnstillers hoeft te gebruiken.
 8. vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (gelukshormonen) wordt gestimuleerd.
 9. verbetert het lichaamsbewustzijn en je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.
 10. laat je er beter uitzien, omdat de conditie van je huid (je grootste orgaan) beter gaat functioneren.

 Kortom, massages zijn effectief voor jouw algehele welzijn!